Theater Zuidplein

Toegankelijkheid

Rolstoelplaatsen
In onze zalen hebben wij rolstoelplaatsen beschikbaar. Rolstoelplaatsen zijn telefonisch te reserveren bij de kassa via +31 (0)10 20 30 203. Helaas zijn de rolstoelplaatsen niet via de website te reserveren.

Maak je gebruik van een rollator/rolstoel maar kun je wel zonder de zaal in? Neem ook dan contact op met onze kassamedewerkers. Zij zorgen er dan voor dat je dicht bij de deur zit en zo min mogelijk hoeft te lopen naar je zitplaats. Je rolstoel of rollator wordt dan buiten de zaal neergezet.

Scootmobiel

Het is het niet mogelijk om met uw scootmobiel de zaal te betreden.

Slechthorend
Theater Zuidplein heeft in de zalen geluidversterkende apparatuur. De apparatuur is gratis te leen aan de kassa en kan aangesloten worden op elke hoortoestel met een luisterspoel. Als je geen gehoortoestel hebt krijg je een ontvanger met een koptelefoon. Na afloop lever je de apparatuur weer in bij de kassa. 

Slechtziend
Als je de kassamedewerker op tijd informeert en indien er plekken beschikbaar zijn, bieden wij slechtzienden de mogelijkheid aan om vooraan te zitten. Neem je een hulp- of blindengeleidehond mee? Dit is zeker toegestaan. Meld dit bij je reservering zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Parkeren mindervaliden
Er zijn zes parkeerplaatsen voor mindervaliden bij het Annie M.G. Schmidtplein, achter Zwemcentrum Rotterdam (Van Swietenlaan). Hier mag je alleen parkeren als je in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart.

Heb je hulp nodig om vanaf de parkeerplaats Theater Zuidplein te bereiken? Geef dit dan aan bij de reservering, dan zorgen wij ervoor dat er iemand klaarstaat om je te begeleiden.