Makers & talenten

Het podium van NU en de toekomst
Theater Zuidplein is het podium van NU met theater dat je raakt. We laten zien wat er in de maatschappij speelt en vinden het belangrijk om dat vanuit verschillende gezichtspunten te doen. Daarom werken wij samen met partners, makers en talenten. Theater Zuidplein luistert, investeert en presenteert. Dat doen we op, voor en achter het podium. We zijn zelfs een van de grootste leerwerkbedrijven van Rotterdam-Zuid. Zo zijn we niet alleen het podium van NU, maar ook van de toekomst.

Partners in huis
Theater Zuidplein heeft een groot aantal samenwerkingspartners. Een aantal van hen hebben we als 'partners in huis' bestempeld. Samen met hen maken we programma’s voor iedereen op Zuid en ver daarbuiten. De partners werken vanuit Rotterdam Zuid en zijn vaak in Theater Zuidplein te vinden. Bijvoorbeeld voor (open) repetities, premières en andere voorstellingen. De thema’s die zij belangrijk vinden zijn ontmoeting, co-creatie, talentontwikkeling, diversiteit en inclusie. Vandaar dat ze zo goed bij ons passen. Klik op de namen van de 'partners in huis' om meer over ze te weten te komen.

Lab-Z, voor ambitieuze theatermakers
Theater Zuidplein geeft met Lab-Z een podium aan theatermakers met een groot en nieuw verhaal. Lab-Z biedt makers de ruimte om te experimenteren en hun verhaal aan een groot publiek te presenteren. Verhalen over de tijd waarin wij nu leven en de wereld om ons heen. De makers kiezen zelf hoe zij zich willen presenteren: met spoken word, visuals, muziek of wat jouw talent ook is. Interdisciplinair en hybride.

Lab-Z staat met een team klaar om met de makers samen te werken. Van marketeer tot dramaturg en van toneelmeester tot restaurantmanager. Want maken doe je samen. Daarnaast geven wij makers ruimte om te repeteren en tijd om zichzelf te ontwikkelen. Kortom: wij faciliteren de weg naar een professionele podiumplek.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Of wil je je als theatermaker aanmelden? Kijk voor meer informatie op www.lab-z.nl

Voorstellingen