Theater Zuidplein

Meer dan alleen theater

Theater Zuidplein is meer dan alleen zalen en voorstellingen. Maar een beleving die je niet snel vergeet. Een culturele hotspot midden in het hart van Rotterdam-Zuid die inspireert, verrast en verbindt. Een plek waar je jezelf kunt zijn en waar je je verbeelding en creativiteit de vrije loop kunt laten.  

De goede sfeer begint al bij de eerste stappen die je in het theater zet. Je wordt ontvangen door een bijzonder lichtspel in de hal dat veroorzaakt wordt door de gevel. Eenmaal binnen kun je jezelf overgeven aan de bruisende sfeer die er heerst. Je bevindt je nu in de centrale hal: de huiskamer van Rotterdam Zuid! De plek waar van alles gebeurt. Mensen van verschillende leeftijden, interesses en verschillende achtergronden zijn er te vinden en beleven samen deze plek. Of je nu komt flexwerken, studeren, heerlijk eten, een boek lezen of een voorstelling bekijken. Voel je welkom!  

Bibliotheek 
Hoe tof is het, een bibliotheek in een theater! Wat ons betreft een geweldige toevoeging voor zowel het theater als de buurt. Een mooie gelegenheid om meer verbinding te maken tussen bibliotheek en theater. Met als resultaat, mooie activiteiten voor jong en oud.  Het bibliotheek bied ook een groot aanbod van activiteiten op het gebied van taal en digitale vaardigheden. Wijkbewoners kunnen elkaar hier ontmoeten, kennis opdoen, studeren, ervaringen delen en meningen uitwisselen. Kijk hier voor meer informatie over de Bibliotheek.