Theater Zuidplein

Ramadan in Theater Zuidplein

vr 8 mrt.

De Ramadan is niet alleen een vastenmaand, het is een tijd om samen te komen, samen te eten en stil te staan bij wat ons verbindt. Vanuit deze gedachte creëert Theater Zuidplein komende maand verschillende (ontmoetings)momenten. Kom langs: ontmoet, eet, vier, praat, deel en ontvang. Ons huis staat voor je open. 


Ramadan wens | woensdag 13 maart t/m maandag 8 april 
Steek een medemens een hart onder de riem door een boodschap te schrijven of tekenen. In de foyer van Theater Zuidplein liggen speciale wenskaarten voor je klaar. Als theater doneren we deze wensen, vergezeld van lekkernijen, namens alle deelnemers aan een project voor vluchtelingen in Rotterdam.

Soulfood Iftar | zondag 17 maart | 17.00 uur
Voor de tweede keer organiseert Theater Zuidplein een Soulfood Iftar, de maaltijd na zonsondergang om het vasten te verbreken tijdens de Ramadan. Het programma staat in het teken van verbinding en ontmoeting. Met jezelf, elkaar en tussen verschillende generaties. Samen eten we een heerlijke maaltijd en staan we stil bij wat we belangrijk vinden tijdens de Ramadan en wat we meenemen voor erna. Uitgebreid buffet door: Mlouza Catering. Host: Alia Azzouzi. Anasheed: Ensemble Tasnim & Saad Chemmari. Gast: Khalid Amakran.

Families (meerdere generaties) gezocht | zaterdag 30 maart | 15.00 – 18.00 uur
Tijdens de Ramadan portretteert Rotterdamse fotograaf Khalid Amakran families voor een jaarlijks terugkerende en daardoor groeiende expositie in Theater Zuidplein. De expositie is in het theater te bezoeken, wordt (deels) gedeeld via social media en op de website van het theater. Je kunt gratis meedoen met jouw familie en je ontvangt de foto digitaal van ons. Meld je hier aan! 

Ramadan menu café-restaurant Zed | hele maand
Verbreek het vasten in café-restaurant ZED in Theater Zuidplein met een speciaal Ramadan-menu. Voorafgaand aan een voorstelling of activiteit of gewoon voor de gezelligheid. Wees welkom. Het menu bestaat uit: dadels en melk vooraf, harira soep en een kip tajine met parelcouscous.
Klik hier om te reserveren.