Theater Zuidplein

Terugblik ‘The Merge’

vr 22 okt

Vrijdagavond 15 oktober 2021 vond The Merge plaats in Zaal-Z in Theater Zuidplein. Een verdiepende netwerkmeeting, georganiseerd door Lab-Z. 

Vrijdagavond 15 oktober 2021 vond The Merge plaats in Zaal-Z in Theater Zuidplein. Een verdiepende netwerkmeeting, georganiseerd door Lab-Z*. Met voordrachten van onder andere Sophie Stravens en Amro Kasr is het gesprek gevoerd met collega-makers, bezoekers en andere professionals uit het veld over ‘Het veranderende theaterlandschap’.

De avond werd geopend door Sophie Stravens, die in haar performance vertelde over haar ervaringen met onder andere het oude en nieuwe gebouw van Theater Zuidplein. Dit was een mooie aftrap. Michline Plukker leidde als host de avond in goede banen. Na afloop van het gesprek en de voordrachten kon iedereen genieten van live muziek van DJ Adison (Adison Dos Reis).

Amro Kasr in zijn column: ‘Als heel de aarde mijn vaderland is, zie ik Theater Zuidplein het liefst als ambassade voor de mensheid.‘

 

Sophie Stravens in haar voordracht: ‘De ruimte bepaalt de regels. óf: Die regels, bepalen wij.‘

 

Michline Plukker in haar spoken word: ‘We kunnen ons afvragen of die hokjes niet allang uit elkaar zijn gevallen. Of we onze identiteit niet met de hand moeten schrijven en alleen voor onszelf moeten spreken, in onze eigen taal. Zodat we onze kansen kunnen wagen in alle openheid, zoals we zijn.‘

Over Lab-Z
Lab-Z is een ontdekkingsreis voor ambitieuze makers en nieuwsgierig publiek. Het podium is klaar voor grote en nieuwe verhalen. Met Lab-Z, onderdeel van Theater Zuidplein, geven we plek aan upcoming theatermakers. Zij krijgen de tijd en ruimte om zichzelf te ontwikkelen en zich aan een publiek te presenteren.