Theater Zuidplein

Vier de Zomer op Zuid!

do 25 mei

Van juni tot en met september staat Rotterdam Zuid in de spotlights. Die maanden zet Rotterdam ons stadsdeel centraal in het gezamenlijke programma Zomer op Zuid.

Dat Rotterdam Zuid barst van cultuur, talent en ambitie begrijpen wij bij Theater Zuidplein maar al te goed. Daarom vieren we deze zomer volop mee met de rest van de stad. Lees hieronder meer.

Op het programma

Als onderdeel van Zomer op Zuid zet Theater Zuidplein van juni t/m september de deuren open voor een speciaal programma met onze partners op Zuid. Kom een drankje doen op ons terras, vier muzikaal Kaapverdië tijdens het Rotterdam Morabeza Festival en kom langs voor extra zomerse edities van Overleven Op Zuid, Dit verhaal smaakt naar meer, een preview van de Surinaamse volksopera Wi ala koto du en meer.

Op locatie
Buiten de activiteiten in ons theater, programmeren wij mee op andere locaties en is er nog veel meer te doen. Van De Rotterdamse Dakendagen op het dak van Winkelcentrum Zuidplein en de Rotterdam Street Culture Week tot het Metropolis Festival in het Zuiderpark. Naast de bekende festivals van Zuid dienden meer dan 80 andere organisaties en bewoners uit IIsselmonde, Feijenoord en Charlois een plan in. Van juni tot en met september komt een groot deel van deze ideeën tot leven door heel Rotterdam Zuid. Beleef het tijdens Zomer op Zuid!

Bekijk hier onze Zomer op Zuid-specials. 

©Kiaranalogue | Metropolis Festival 2023: EightyFive invites STATT