Theater Zuidplein
The Kid

Kromanti (10+)

ISH Dance Collective
zo 12 mei 14:00
zo 12 mei
14:00

In de fantasievolle familievoorstelling ‘Kromanti’ gaat een groep dansers op zoek naar hun spirit, op de ritmes van door henzelf gespeelde livepercussie.

Eén danser maakt de hoogste sprongen en salto’s van iedereen. Hoe kan dat? Hij luistert naar de stem van Kromanti, de spirit die in hem zit en staat voor moed en vliegkunst. 

In ‘Kromanti’ neemt b-boy Dietrich Pott, bekend om zijn explosieve en spectaculaire breakstijl, het jonge publiek met kleurrijke scènes mee op reis door het binnenland van Suriname. 

Met breakdance als vertrekpunt, langs afrodance en traditionele Afrikaanse dansstijlen, vertelt hij een verhaal uit de Afro-Surinaamse Winti-religie.

Na afloop

Kom naar de foyer en doe mee met de gratis workshop.

Over ISH Dance Collective

ISH is een collectief van andersdenkenden, wars van formats en restricties. Verenigd door het be­sef dat grenzen niet bestaan, maakt ISH dans van elementen die je niet meteen als dans zou bestempelen. Voor een freerunner is een muur geen ob­stakel maar een opstapje, voor een straatvoetballer is het pleintje een arena. Wij worden gemotiveerd door de bewegingsvrijheid die ontstaat als je de kaders loslaat: de verbindende kracht van een open blik.

Meer informatie over ISH Dance Collective

Onderdeel van