Theater Zuidplein

Opera, muziek én theater tijdens O. in Theater Zuidplein

do 28 apr.

Van zaterdag 21 t/m zondag 29 mei is Theater Zuidplein één van de locaties van O. O. is een internationaal festival voor opera, muziek en theater op diverse plekken in Rotterdam. Kom langs voor muzikale premières en ontmoetingen in een relaxt festival-sfeertje.

Beleef de nieuwste voorstellingen!
De Rotterdamse choreograaf Ryan Djojokarso komt tijdens O. met de première van de muzikale dansvoorstelling LENTE/22/K. Hierin vertellen de, van oorsprong Indonesische, sopraan/zangeres Bernadeta Astari en de Koerdisch-Turks/Indonesische danseres Melisa Diktas het verhaal van K. Na het plotselinge verlies van haar Nederlandse man voelt de Indonesische K. zich langzaam verdrinken in haar eigen hoofd. Je reist mee in haar herinneringen, die terugvoeren naar Java, op zoek naar een gevoel van thuis. De voorstelling is gesproken in Bahasa Indonesia, Javaans en Nederlands. Je beleeft hem op het toneel, dichtbij de spelers. Benieuwd? Koop hier je ticket.

Ook theaterregisseur Rajiv Bhagwanbali komt tijdens O. met een kersverse voorstelling. Voor HERE AND THERE brengt hij de Rotterdams-Ghanese zanger/rapper Kay Slice samen met een Antwerpse generatiegenoot. De twee muzikanten zullen hun gezamenlijke zoektocht naar identiteit, liefde voor de stad en passie voor muziek met je delen.

De Nederlands-Zimbabwaanse popmuzikante Rina Mushonga sluit de eerste zaterdag van O. af in Theater Zuidplein met Late Night Lullabies. Zak lekker onderuit met een drankje in je hand bij haar akoustische Afropop, soulvolle songs en poëzie.

De Engelse Jessica Walker (sopraan/zangeres) en Luke Styles (componist) werken tijdens het festival in Studio Doro aan THE PEOPLES CABARET. De Rotterdammers Hevin Dahly, Ramona en Hans zochten hiervoor elk een bekend protestnummer uit. Styles en Parker geven de songs van vroeger een update en presenteren een gloednieuwe soundtrack over de tijd waarin we nu leven. Meer info hier.

Voor O.-voorstellingen in Theater Zuidplein, kan je op onze site losse kaarten bestellen. Voor mensen onder de 30 jaar zijn er kortingen beschikbaar. Wil je graag een dagkaart kopen? Ga dan naar de website o-festival.nl.

Bekijk het gehele O. programma in Theater Zuidplein hier.